SET KURUS SHAKLEE : TIPS KURUS DAN UBAT KURUS PALING BERKESAN

SET KURUS SHAKLEE : TIPS KURUS DAN UBAT KURUS PALING BERKESAN

Set Kurus Shaklee bukanlah Ubat Kurus sebab dalam Set Slimming Shaklee ni takde pun Ubat Kurus, yang ada ialah Vitamin Yang membantu badan membakar lemak dengan sendiri. Boleh dikatakan Set Kurus Shaklee ni ialah Cara Kurus Dengan Cepat walaupun tak guna apa-apa Ubat Kurus tapi sangat BERKESAN menurunkan berat badan.

Cara Kerja Set Kurus Shaklee

Konsep 3B dalam Set Kurus Shaklee menjadikan ia sangat berkesan dalam membantu menurunkan berat badan walaupun untuk obesity 200kg

Apakah konsep 3B itu?

Bakar Lemak dan simpanan lemak berlebihan yang ada

Buang Toksin yang terkumpul bersama lemak yang menyebabkan hati berlemak dan proses kurus menjadi sukar

Bina otot yang mantap maka badan yang telah kurus tidak lembik dan menggeleber

Untuk 3B ini, Shaklee telah menyediakan kombinasi prorduk berikut :

Fungsi OMEGA GUARD/LECITHIN
✅Memecahkan lemak
✅Mengurangkan kolestrol
✅Meningkatkan daya ingatan
✅Melindungi hati
✅Menghalang kejadian batu karang
✅Mencantikkan otot dan kulit

FUNGSI HERBLAX
✅Memudahkan pergerakan usu
✅Mengurangkan bau badan
✅Mengatasi sembelit
✅Detox dan buang toksin
✅Mengempiskan perut
✅Membersihkan usus

FUNGSI AlFAFA
(Dikenali juga sebagai “jamu moden”)
✅ detox toksin
✅ memudahkan penyerapan supplement dalam tubuh badan
✅ mengatasi masalah keputihan bagi wanita
✅ membantu membanyakkan susu badan bagi ibu hamil

FUNGSI ESP/CINCH
✅Memberi tenaga sepanjang diet
✅ membantu memberi rasa kenyang yg lama sepanjang hari
✅Bertindak sebagai protein untk bina muscle
✅Membantu memberi tenaga dan mengelakkan badan berasa lesu Dan tidak bermaya
.

Set Kurus Shaklee merupakan set kurus yang terbaik kerana ia bukan sekadar untuk menguruskan badan, tapi setiap produk yang ditawarkan dalam set ini mengandungi kelebihan tersendiri dan merupakan vitamin yang diperlukan oleh badan bagi menjaga kesihatan harian.

Untuk mempercepatkan lagi proses menurunkan berat badan, Shaklee ada satu produk hebat yang boleh mengatasi masalah lazim / common issues yang timbul dalam usaha nak turunkan berat badan :

Craving Manis

Selera makan membuak

Tak dapat tahan lapar

Badan lambat turun berat

Ada 1 lagi produk Shaklee di kombinasi dengan Set Kurus Shaklee sebagai booster untuk mengatasi semua masalah tersebut dan mempercepatkan lagi penurunan berat badan, terutama untuk anda yang menjalankan Diet Intermittent Fasting.

Apakah produk tersebut?

Itulah Vivix Shaklee yang mengandungi Pati Resveratrol

Resveratrol inilah bahan yang dapat memulihkan fungsi pankreas agar badan dapat menggunakan tenaga dan gula yang diambil agar tidak disimpan menjadi lemak.

Resveratrol juga ada fungsi mengatasi craving atau teringin makan manis. Mengawal selera makan dan menjadikan kita cepat kenyang.

Resveratrol ini juga punca kenapa wanita Perancis tidak gemuk walau mereka makan pasta, roti, daging setiap hari. Inilah yang dikenali sebagai The French Paradox

 

Jom kita tengok apa kebaikan Vivix?

🍇KEBAIKAN VIVIX SHAKLEE🍇

PENCEGAHAN MASALAH KESIHATAN:

🌟Mengawal paras tekanan darah
🌟Mengawal paras gula dalam darah
🌟Mencegah strok dan darah beku
🌟Melancarkan perjalanan darah ke jantung dan organ lain
🌟Mengurangkan lemak & kolestrol dalam darah
🌟Mengurangkan alergi
🌟Menjaga kesihatan sel
🌟Sebagai fungsi detox

PENCEGAHAN MASALAH KESIHATAN EMOSI & OTAK:

🌟Menguatkan ingatan

PENGAWALAN HORMON:

🌟Menstabilkan hormon
🌟Meningkatkan kesuburan suami & isteri

DETOX:
🌟Membersihkan toksik / detox

ANTI-PENUAAN (MATA, RAMBUT & TULANG):

🌟Menguatkan tulang
🌟Mengurangkan radang pada sendi
🌟Memperbaiki tahap penglihatan
🌟Menguatkan akar rambut

ANTI-PENUAAN (KECANTIKAN):

🌟Memberikan kulit yang lebih tegang & gebu
🌟Mengurangkan pigmentasi
🌟Melambatkan penuaan
🌟Mengurangkan tanda penuaan dan kedut
🌟Memelihara struktur kulit

KESIHATAN IBU/WANITA:

🌟Mengembalikan tenaga
🌟Mempercepatkan luka bersalin bercantum (normal & cizer)
🌟Meningkatkan imunisasi dari jangkitan penyakit

PENCEGAHAN SEL ABNORMAL:
🌟Anti keradangan
🌟Membantu percepatkan pertumbuhan sel yang rosak akibat kimoterapi
🌟Mempercepatkan pemulihan sel-sel baharu yang lain

 

 

Inilah kombinasi Set Kurus Shaklee yang terbaik untuk menurunkan berat badan dengan cepat tanpa perlu ubat kurus yang berkesan

Doa Yang Makbul, Alhamdulillah

Saya sedang buat sikit kerja bisnes sambil dengar ceramah ustazah Norhafizah Musa.

Dalam ceramah ni, ada satu part ustazah ajar tentang doa,

yang mana doa tu sebijik sama dengan doa yang saya amalkan untuk team saya dan juga untuk anak-anak saya.

Ustazah cakap, bila anak ustazah nak exams, ustazah akan doa :

ya ALLAH kasihanilah anak aku kerena tidak mendapat ibu yang terbaik, tapi aku mohon KAU berilah kejayaan kepada anakku kerena mereka ada ENGKAU, yang maha sempurna..jangan KAU sandarkan mereka kepada aku kerana mungkin dosa aku jadi hijab kejayaan mereka, sebaliknya sandarkanlah mereka kepada ENGKAU kerana KAU maha sempurna…

Menangis saya masa dengan ceramah ustazah…. sebab selama ini itulah yang saya doa

 

Ya ALLAH sesungguhnya aku ini bodoh dan tak pandai, banyak dosa pulak tu, kesian downline aku dapat upline macam aku… janganlah KAU sandarkan kejayaan mereka dalam Shaklee kepada aku kerana dosa aku banyak nanti jadi hijab pulak, sebaliknya KAU uruskanlah mereka dan berilah mereka kejayaan kerana KAU maha sempurna dan maha hebat…

 

Saya teringat apa yang berlaku pada saya, dan saya relate dengan apa ustazah cakap tadi, saya yakin doa saya ALLAH sedang makbulkan

Saya tahu ada je yang baca blog saya ni walaupun di FB dah block saya, buat pakatan nak jatuhkan saya sampai report ke Shaklee macam-macam, tapi dalam dok benci masih stalk juga blog saya kan..hihihihi

its ok, the more you hate me, the more you will love me.

lagi u cuba nak buang i, lagi i melekat dalam hati u

lagi u nak deny i, lagi banyak i timbul dalam hidup u

semakin u nak lari dari i, semakin ALLAH return u kepada i

gitu

hihihi

its ok dearies. yang penting u all berjaya capai apa u nak

sekarang ALLAH uruskan u all macam mana yang saya doa

in fact semua kita ni memang dalam gerakan ALLAH

dan ALLAH lah upline kita sebenar kan

hihihi

alhamdulillah bulan lepas 5 orang berjaya naik rank, salah seorang berjaya naik rank Senior Coordinator

again, its all aturan ALLAH

alhamdulillah ALLAH naikkan mereka

inshaaALLAH bulan ni semakin ramai SuperStarzFamily yang naik rank, aamiiin

 

ni ramblings aje…

 

terima kasih kepada yang sudi membaca

moga ALLAH redha kita dan masukkan kita semua ke syurgaNYA tanpa hisab

 

aamiiin

 

 

 

Doa Untuk Diri Sendiri

Bismillahirrahmanirrahim, ya ALLAH berikanlah aku kekuatan untuk bangkit setelah disakiti, sesungguhnya banyak orang yang penting dalam hidupku yang perlu aku bahagiakan.. berbanding 3 – 4 manusia yang mengkhianati ukhuwwah ini…

 

Besarkan hatiku dan kuatkan ia

 

cabutlah rasa pedih dan sedih akibat dikhianati mereka yang pernah kuanggap sebagai keluarga…

 

 

bahagiakan mereka dan tunaikanlah hajat mereka

 

serta lindungilah aku dan ahli keluargaku dari pandangan ain dan hasad mereka jika ada…

 

aku maafkan dan aku ampunkan

 

aku lepaskan dan tak ingin aku pandang lagi mereka di dunia mahupun di akhirat

 

aku redho segala yang terjadi dan berlalu

 

mohon cabutkanah 3 duri ini dari hatiku wahai ALLAH

 

aamiiin

 

Pengajaran Dari Movie Inside Out : Terapi Syukur Kunci Bahagia

Pengajaran Dari Movie Inside Out : Terapi Syukur Kunci Bahagia

Alhamdulillah terima kasih ALLAH
 
bagi setengah orang mungkin movie inside out tu hanya movie tapi banyak sungguh pengajaran saya dapat extract dariu movie itu. Saya nak share beberapa yang saya dapat ingat, untuk rujukan diri saya sendiri.
InsideOut54aef6a6e091f.0
 
1) saat kita dilahirkan ke dunia, dalam diri kita sangat penuh dengan kebahagiaan, kegembiraan dan keterujaan.
 
2) diri kita dibentuk oleh apa yang diisi dalam minda, banyak sedih maka itulah yang akan membentuk kita… TAPI dalam diri kita masih ada core KEGEMBIRAAN dan KEBAHAGIAAN yang mungkin dah terlalu sedikit dan tenggelam dek banyaknya kesedihan dan dugaan, kita masih boleh REVIVE semula rasa BAHAGIA dan GEMBIRA itu
 
3) caranya ialah CUBA INGAT semula saat GEMBIRA dan BAHAGIA itu. Tuliskan dan nikmati kegembiraannya, walaupun sedikit saja GEMBIRA, tapi hayati dan rasai semula KEGEMBIRAAN itu, inilah sebenarnya TERAPI SYUKUR
 
4) Terapi SYUKUR akan membangkit semula rasa GEMBIRA dan BAHAGIA, bila kita ada rasa GEMBIRA dan BAHAGIA kita lebih mudah untuk MENARIK KEGEMBIRAAN dan KEBAHAGIAAN baru untuk datang.
 
5) Lama-lama minda kita akan terbiasa untuk MEMIKIRKAN KEBAHAGIAAN dan KEGEMBIRAAN dan melupakan kesedihan dan kekecewaan.
 
6) dan ia akan membentuk diri kita dengan attitude GEMBIRA dan BAHAGIA yang tulen, bukan terpaksa atau dibuat-buat
 
7) Tangisan dan kesedihan adalah perlu diluahkan dan dikeluarkan agar ia dapat dibuang keluar dari simpanan memori. Jika dua emosi ini dipendam, ia akan meracun memori lain yang baik-baik. Jika kita sedih, segerakan untuk buang dan keluarkan. Ini adalah proses membuang beban – NEUTRALIZATION
 
 
MashaaALLAH banyak sungguh pengajaran.
 
Oleh itu untuk saya sendiri, mulai hari ini saya nak DETOX EMOSI saya dengan menulis segala MEMORI BAHAGIA sejak saya lahir sehingga saya hari ini.
 
Saya akan kongsikan mana yang sesuai dikongsi di FB juga, agar yang ada di FB saya adalah MEMORI BAHAGIA dan GEMBIRA
 
 
Alhamdulillah terima kasih ya ALLAH kerana memberi tarbiyah kepadaku dengan cara yang sangat comel dan manis.
 
I Love you ALLAH
 
I love Nabi Muhammad sollallahu ‘alaihi wasallam
 
Alhamdulillah
 
ALLAHumma solli ‘ala Muhammad
 
 
Lots of love :
 
 
Salwa Ashabul Jannah – Salwa ahli syurga ALLAH <3

Pengalaman buat Bisnes Shaklee sejak 2013

Pengalaman bisnes saya agak banyak sebelum saya buat bisnes Shaklee ni.

Untuk meneruskan kehidupan di tengah kota metropolitan ini, pelbagai bisnes saya pernah buat :
Jual kek lapis – 2008 

Jual baju budak – 2011

Jual jubah – 2011

Jual mainan – 2008

Jual buku – 2008

Jual ikan masin – 2010

Jual makanan kesihatan – 2008

Jual servis pendidikan – 2010

Jual emas dan perak – 2010

Import barang dari UK n US – 2012

Akhirnya saya penat kerana buat banyak bisnes tanpa fokus.
Hasil memang ada tapi so-so saja.
Penat jangan tanya, dulu anak saya tak merasa pun jalan2 petang2 ke taman, holiday memang takyah cakap la, memang takde.

Sehingga selepas insiden anak saya yang Ibrahim tu,
Takdir ALLAH, dia kena penjagaan rapi, kena oksigen, kena kuarantin, kena jaga hygiene, 
Maka saya tak boleh dah buat bisnes sekadar celup2 gitu.

Tiba masa saya kena buat sesuatu yang mudah, jual produk yang memang orang cari2 dan nak beli, bukan jual produk yang tak ramai orang jual.

Saya kena jimatkan masa, saya perlu cash untuk survival, saya kena jaga anak yang perlukan penjagaan khas dan rapi….
Maka saya perlukan sesuatu yang boleh beri RESULT PANTAS :
Tanpa perlu branding,

Tanpa perlu marketing yang mahal,

Tanpa perlu cari orang,

Tanpa perlu modal,

Produk orang dah kenal,

Produk memang orang cari,

Produk yang terbukti selamat n berkesan.

Maka akhirnya saya jumpa jawapannya dalam plan bisnes Shaklee.
May 2013 – saya stop semua biz termasuk emas, saya fokus Shaklee.

Saya fokus kepada siapa yang boleh dibantu dengan produk2 Shaklee 

Saya fokus kepada orang yang cari solution untuk bebas dari gangguan kesihatan. 
Saya fokus untuk share dan serve,
Saya fokus fokus dan fokus 
alhamduliLLAH bulan pertama income 4 angka

Bulan keempat income 5 angka 
Bulan keenam berjaya bantu 17 orang dapat income 4 angka
Bulan ketujuh naik pangkat tertinggi 
Bulan ke 17 dapat hantar mak ayah pergi umrah untuk pertama kali 

Alhamdulillah…..
Saya buat untuk anak2

Dan hari ni saya menumpang rezeki mereka…
Banyaknya yang saya dah lalui….

Sehingga tak sedar saya rupanya dah melakukan satu big leap dalam hidup….

Sesuatu yang saya tak pernah fikir yang saya akan dapat….
Semuanya bermula dengan 1 keputusan yang saya pilih dulu…..
alhamduliLLAH 
Saya bersyukur dengan keputusan ini.
Ada banyak lagi yang belum selesai dan perlu saya capai.
Semoga ALLAH mudahkan jalan saya untuk sampai ke matlamat yang di inginkan.
Amiiin 
Saya doakan anda juga gembira dan bahagia dengan keputusan yang anda pilih. 
P/s : 3 December ni saya akan kongsikan kisah WHY saya ini dalam program Jejak Jutawan Shaklee.
P/s : Exclusive untuk peserta berdaftar sahaja. PM saya untuk daftar ya.

 

Nota Peribadi : Dosa Mengumpat yang tidak disedari

Masa Ramadhan lepas, ada satu bait dalam doa ustaz Miftah yang amat menggerunkan bila dikenang.

Ustaz mendoakan :
“Ya ALLAH ampunkanlah dosa kami mengumpat mereka yang kami tak pernah kenal dan mereka pun tak kenal kami tapi kami mengumpat dan mengata tentang mereka….”

Lepas tu ustaz teruskan dengan doa sambil menangis tersedu sedan 
Jemaah pun ikut nangis dalam doa mohon keampunan yang ustaz bacakan itu
Sampai hari ni saya muhasabah diri 

Dah berapa ramai orang yang saya tak kenak tapi saya mengumpat dia….

sangat banyak berlaku hari ni

– kita tengok screen shot status Fb org jadi viral, kita komen sambil menyelit kata2 yang mengkritik, sedang kita tak kenal lansung orang tu.
– Ada orang share pasal rumah tangga dia di FB, lepas tu jadi viral…. Kita pun tolong share sama, lepas ru kita pun ada komen rasa menyampah pada suami/isteri berkenaan, sedang kita langsung tak kenal mereka 
– ada orang share video pendek berkenaan sesuatu dan jadi viral, contoh video orang tinggal anak dalam kereta, kita pun mengumpat mengutuk dia…. Sedang kita tak tahu perkara sebenar dan kita tak kenal dia pun
– ada orang viralkan kes ibu meninggal semasa bersalin di rumah, kita pun share dan selitkan komen terhadap ibu tadi, sedang kita tak kenal pun ibu ini, kita tak tahu pun apa sebenarnya yang berlaku

– kita baca kisah artis / politik dan tak sedar termengumpat mana2 individu berkaitan, kita tak kenal pun mereka ni secara personally….

Ni sekadar beberapa contoh mudah. Ada banyak lagi yang boleh kita fikir dan renungkan.

Bila kita tak kenal mereka, bagaimana nak minta maaf?
Dan kalau orang yang kita mengumpat ni dah takde, macam mana nak minta maaf agaknya….
Sedangkan dosa sesama manusia perlu diselesaikan dengan yang berkenaan.

Saya pun ada buat perkara ini….

Sebab tu bait doa ustaz tu melekat kuat di ingatan saya….

Dan sebab ini juga saya tulis semula di sini supaya saya tidak lupa 

Di mata kita mungkin yang bersalah tu teruk dan berdosa 

Tapi di sebaliknya kita tak oerasan ALLAH jadikan ini berlaku mungkin jalan untuk si pesalah dapat pahala menggunung
Datang dari mana pahala tu? 
Datang dari kita yang mengumpat mereka tanpa sedar….

Bila direnung dalam2 

Baru sedar yang pahala dah banyak terbagi ke orang lain 

Mudah2 an kita tak muflis di akhirat…..
Catatan saya yang banyak dosa, moga ALLAH ampunkan saya..